Reacties van wandelaars
 

De wandeling van zondag 15 september 2013

Good Morning!

Our club, Wiesbaden International Wandering Club, located in Germany had an amazing time at your walk hosted the 14th and 15th of September in Groesbeek. Thank you for putting together such a great walk! Here are some pictures of our club attending your walk! Thanks,

Suzanne Dayton WIWC Treasurer

***

De wandeling van zondag 23 september 2012

Op zondag 23 september jl. namen wij deel aan de Euregio Vrijheidswandeling in Groesbeek.Via duidelijke borden werden we naar een goede parkeerplek geleid vlakbij de startlocatie net buiten het centrum van Groesbeek. Hierdoor liepen de routes direct na de start al door het buitengebied. Wij kozen voor de 20 kilometer. Zo kwamen we via enkele zandpaden en rustige wegen en een nieuwe route door het Reichswald in het plaatsje Frasselt (D) terecht waar het in de rustgelegenheid een gezellige drukte was. De route was voortreffelijk gepijld zodat er nergens een twijfelmoment ontstond.
Het was die zondag mooi wandelweer met veel zon. Het was zo helder dat wij vanaf een hoog punt in Duitsland de parachutisten, die boven de Groesbeekse heuvels uit een oude Dakota sprongen, prima konden zien. Door het Reichswald teruglopend kwamen we beneden uit bij de restanten van de loopgraven uit de 2e Wereldoorlog. Duidelijk zijn hier meerdere linies te zien.

Terug naar Nederland kwamen we langs een geheel nieuw routedeel terecht bij een tweede rustplaats, Foxhill, een plek met niet alleen geschiedenis maar ook een fantastisch uitzicht. Vanaf hier was het niet ver meer naar het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 aan de Wylerbaan, een plezierig centraal punt in de wandeling waar ieder jaar op deze dag van alles te zien en te horen is. Via de kortste route gingen we terug naar de finish bij de Wijnhoeve aan de Cranenburgsestraat waar een einde kwam aan een heerlijke wandeldag. Complimenten voor de perfecte organisatie.

Ria en Theo Schoonenberg

***

De wandeling van zondag 19 september 2010

Beste mensen van de organisatie!

Vandaag hebben wij de tocht "Wandelen in Vrijheid" gewandeld. We hadden geweldig weer. Af en toe zelfs een zonnetje. De route was weer erg mooi en prima bepijld. De rusten waren prima verdeeld. Dank aan allen die dit mogelijk gemaakt hebben! Hopelijk tot volgend jaar!

Met vriendelijke groet,

Harrie Kerstens en Margreeth Hartskeer.