Parcours

De Euregio Vrijheidswandeling

Voor dit jaar, 2021, hebben we de keuze moeten maken om twee routebeschrijvingen aan te bieden via deze site. De routebeschrijvingen en gpx-tracks van de 10 en 15 km-route worden op donderdag 16 september op deze site bij dit tabblad openbaar gemaakt. Beide routes lopen, vanwege mogelijke Covid-19-maatregelen bij grensoverschrijdend verkeer, volledig over Nederlands grondgebied.

Elk jaar worden de routes, bekeken, nagelopen en zo nodig aangepast zodat het de moeite waard blijft om elk jaar terug te komen.

Bij de Parachutetocht zijn er leuke activiteiten te doen onderweg en de start is bij het Vrijheidsmuseum.
De 10, 15, 20, 25 en 30 km beginnen hun wandeling bij de start- en finishplaats sporthal Heuvelland. De 10 en 15 km wandelaars vinden hun routes in de mooie wisselende omgeving van Groesbeek. Vanaf de 20 km lopen de routes vanuit Groesbeek gedeeltelijk over Duits grondgebied met zijn schitterende uitzichten in en om Kranenburg. De tocht gaat langs diverse monumenten die een relatie hebben met de Tweede Wereldoorlog.  De startplaats op Duits grondgebied is Tourist Info Center Alter Bahnhof in Kranenburg. Hier kan men inschrijven en starten voor de 20 kilometer.
Gedurende deze wandeldag is voor alle wandelaars de entree voor het Vrijheidsmuseum gratis.

Zoals de wandelaars op de 20 km-route kunnen kiezen uit twee startplaatsen kan dat ook op de 10 km-route. Zij hebben de keuze uit starten bij sporthal Heuvelland en Vrijheidsmuseum.